Ingredientai
Agurkai
1.5
kg
Virintas šaltas vanduo
1.5
l
Nedidelis rūgštus obuolys
1
vnt.
Druska
4
v. š.
Juodųjų serbentų lapai
1
sauja
Vyšnios lapai
1
sauja
Lauro lapai
keletas
Krapų stiebai
2
vnt.
Česnako skiltelės
6
vnt.
Kalendros grūdeliai
šaukštelis
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
2. Viską užpilkite sūrymu, bet ne iki kraštų – palikite maždaug 3–4 centimetrus. Uždenkite plastikiniu dangteliu ir rauginkite kambario temperatūroje kelias dienas. Galite kasdien nuimti ir vėl uždėti dangtelį, kad išeitų perteklinis slėgis.
3. Jeigu laikysite šaltai, taip raugintais agurkais galėsite mėgautis visą žiemą.
Atsiliepimai