Vasara – šviežios žuvies metas, tad vis dar ja mėgaujamės! Šįkart visai kitaip ruošime sterką. Žuvį kepsime paprastu būdu, tačiau gardinsime ją labai originaliu padažu ir ant grilio paskrudintomis daržovėmis. Pats patiekalas, dėl padaže naudojamos grietinėlės ir krapų, toks a la archajiškas, bet juo paskanintą žuvį ir daržoves būtina valgyti šiltuoju metų sezonu.

Gaminimo eiga

Rekomenduoju šį patiekalą gaminti ant žarijų.

Nuvalykite ir išdorokite sterkus ir supjaustykite juos gabalais. Pasūdykite, papipirinkite ir gerai įtrinkite garstyčiomis. Palikite mažiausiai dviem valandom pasimarinuoti.

Prieš kepant žuvį paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus. Keptuvėje išlydykite sviestą ir įpilkite grietinėlę. Tada įdėkite ½ žuvies sultinio kubelio ir šaukštelį garstyčių. Gerai viską sumaišykite ir kelias minutes pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite supjaustytus krapus ir pipirus. Viską sumaišykite. Jeigu reikia, įberkite dar druskos ir, kol ruošite žuvį, palikite padažą šiltai.
Nuplaukite daržoves ir bulves. Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją – jas reikės kepti kepsninės žarijose. Supjaustykite cukiniją ir paprikas.

Paruoškite žarijas ir jose užkaskite į foliją suvyniotas bulves. Po to ant grotelių pradėkite kepti paruoštas daržoves – cukinijas, paprikas ir grybus. Kai daržovės iškeps, nuimkite jas nuo žarijų, išimkite bulves ir laikinai palikite šiltai (kol keps žuvis).


Žuviai labai didelio karščio nereikia, todėl ji kepama visai neilgai, pačioje pabaigoje.

Lėkštėse paserviruokite keptas bulves bei daržoves, uždėkite keptos žuvies gabalėlius ir viską pagardinkite padažu. Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai