Ingredientai
Miltai
stiklinė
Vanduo
100
ml
Pienas
100
ml
Cukrus
1
šaukštas
Mielės
10
g
Vanilinis cukrus
žiupsnelis
Druska
žiupsnelis
Aliejus
500
ml
Medus
100
g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Puodelyje su cukrumi ir keliais šaukštais vandens ištrinkite mieles.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų. Supilkite vandenį su pienu, mieles ir užminkykite tešlą. Dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite valandai šltai, kad tešla pakiltų.
Aliejų įkaitinkite iki virimo. Iš tešlos formuokite riešuto dydžio rutuliukus ir virkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Išvirusias spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Jeigu norite saldžiau, galite apipilti pašildyti medumi. Jeigu nesate dideli smaližiai, pakaks ir apibarstyti cukraus pudra.
Atsiliepimai