Ingredientai

Miltai stiklinė
Vanduo 100 ml
Pienas 100 ml
Cukrus 1 šaukštas
Vanilinis cukrus žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Aliejus 500 ml
Medus 100 g
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Puodelyje su cukrumi ir keliais šaukštais vandens ištrinkite mieles.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų. Supilkite vandenį su pienu, mieles ir užminkykite tešlą. Dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite valandai šltai, kad tešla pakiltų.

Aliejų įkaitinkite iki virimo. Iš tešlos formuokite riešuto dydžio rutuliukus ir virkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Išvirusias spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Jeigu norite saldžiau, galite apipilti pašildyti medumi. Jeigu nesate dideli smaližiai, pakaks ir apibarstyti cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai