Ingredientai

Sviestas 3 šaukštai
Miltai 2 stiklinės
Kepimo milteliai 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Aliejus kepimui 2 stiklinės
Porcijos: 6
Urugvajietiškas desertas.

Gaminimo eiga

Sumaišykite sutirštintą pieną ir sviestą puode, pakaitinkite, kol sviestas išsilydys. Neužvirinkite.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite pakaitintą sutirštintą pieną. Mediniu šaukštu užmaišykite tešlą. Uždėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, išminkykite. Jei tešla kietoka, įpilkite vandens.

Padalinkite tešlą į 12 vienodų dalių, iš kiekvienos susukite po rutuliuką. Paskui su kočėlu suformuokite iš tešlos rutuliukų paplotėlius. Jų viduryje pirštu padarykite skylutę.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Atsargiai įmeskite 4 spurgas į aliejų. Virkite aliejuje po 1 – 2 min. iš abiejų pusių. Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalų perteklių.

Apibarstykite spurgas cukraus pudra. Patiekite su karamelizuotu pienu, su marmeladu arba vienas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai