Ingredientai

Kondensuotas pienas stiklinė
Sviestas 3 šaukštai
Miltai 2 stiklinės
Kepimo milteliai 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Aliejus kepimui 2 stiklinės
Cukraus pudra apibarstymui 1 šaukštas
Porcijos: 6
Urugvajietiškas desertas.

Gaminimo eiga

Sumaišykite sutirštintą pieną ir sviestą puode, pakaitinkite, kol sviestas išsilydys. Neužvirinkite.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite pakaitintą sutirštintą pieną. Mediniu šaukštu užmaišykite tešlą. Uždėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, išminkykite. Jei tešla kietoka, įpilkite vandens.

Padalinkite tešlą į 12 vienodų dalių, iš kiekvienos susukite po rutuliuką. Paskui su kočėlu suformuokite iš tešlos rutuliukų paplotėlius. Jų viduryje pirštu padarykite skylutę.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Atsargiai įmeskite 4 spurgas į aliejų. Virkite aliejuje po 1 – 2 min. iš abiejų pusių. Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalų perteklių.

Apibarstykite spurgas cukraus pudra. Patiekite su karamelizuotu pienu, su marmeladu arba vienas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla