Gardžios, gaivios, spalvingos ir greitai pagaminamos šprotų salotos. „Pabandykite – tikrai patiks“, – ragina tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė. Šprotų salotas patiekite ir ant šventinio stalo.

Gaminimo eiga

  • Kietai išverdu 3 kiaušinius. Atvėsintus kiaušinius, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Pjaustytus kiaušinius verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.

  • Kubeliais supjaustau apie 140 g agurkų ir apie 140 g pomidorų. Agurkų ir pomidorų kubeliai keliauja į dubenį prie pjaustytų kiaušinių.

  • Apie 60 g raudonojo svogūno pjaustau smulkiais kubeliais ir dedu į bendrą dubenį.

  • Susmulkinu nedidelį pundelį svogūnų laiškų ir krapų mišinio. Smulkintus žalumynus verčiu prie visų pjaustytų „reikalų“.

  • Beriu druskos, pipirų. Dedu 1,5 šaukšto majonezo ir viską gerai sumaišau.

  • Atidarau šprotų konservus, aliejų nupilu, o žuvytes supjaustau nedideliais gabalėliais. Pjaustytą žuvį dedu į salotų dubenį. Vėl viską sumaišau.

  • Ant viršaus beriu saujelę smulkintų žalumynų – salotos paruoštos.

  • Štai taip greitai ir lengvai pagaminau labai gardžias daržovių ir šprotų salotas! Tad, jei mėgstate šprotus – šios salotos tikrai patiks. Skanaus.