Ingredientai
Gardžios, gaivios, spalvingos ir greitai pagaminamos šprotų salotos. „Pabandykite – tikrai patiks“, – ragina tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė. Šprotų salotas patiekite ir ant šventinio stalo.
Gaminimo eiga
Kietai išverdu 3 kiaušinius. Atvėsintus kiaušinius, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Pjaustytus kiaušinius verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.
Kubeliais supjaustau apie 140 g agurkų ir apie 140 g pomidorų. Agurkų ir pomidorų kubeliai keliauja į dubenį prie pjaustytų kiaušinių.
Apie 60 g raudonojo svogūno pjaustau smulkiais kubeliais ir dedu į bendrą dubenį.
Susmulkinu nedidelį pundelį svogūnų laiškų ir krapų mišinio. Smulkintus žalumynus verčiu prie visų pjaustytų „reikalų“.
Beriu druskos, pipirų. Dedu 1,5 šaukšto majonezo ir viską gerai sumaišau.
Atidarau šprotų konservus, aliejų nupilu, o žuvytes supjaustau nedideliais gabalėliais. Pjaustytą žuvį dedu į salotų dubenį. Vėl viską sumaišau.
Ant viršaus beriu saujelę smulkintų žalumynų – salotos paruoštos.
Štai taip greitai ir lengvai pagaminau labai gardžias daržovių ir šprotų salotas! Tad, jei mėgstate šprotus – šios salotos tikrai patiks. Skanaus.