Ingredientai
Salotoms reikės:
šviežių ar šaldytų (atšildyti) žirnelių
0.5
stiklinės
raudono svogūno, susmulkinto
0.5
vnt.
Padažui reikės:
braškių
1
stiklinė
tarkuoto imbiero
3
a. š.
žalios citrinos (lime) sulčių
2
v. š.
klevų sirupo
1
a. š.
riešutų sviesto
1
v. š.
druskos
žiupsnelis
Porcijos: 2
Puikios, sveikos ir gaivios špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis. Visiškai vasaros skoniui! Patiekdami špinatų ir žirnelių salotas su braškėmis užpilkite padažu ir užberkite riešutus.
Gaminimo eiga
* Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
* Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname.
* Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstę, ant viršaus sudedame agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilame padažu ir užberiame riešutus.
Skanaus!
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Valgykime Sveikiau.
Atsiliepimai