Ingredientai
Šparagai
250 g
Sluoksniuota tešla
500 g
Kietasis sūris
4 šaukštas
Sezamo sėklos
1 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Šparagus gerai nuploviau ir trumpai apviriau apie kelias minutes. Apvirtus šparagus pakišau po tekančiu šaltu vandeniu, kad neprarastų skaisčios žalios spalvos.
Pirktą sluoksniuotą tešlą atšildžiau ir lengvai iškočiojau kočėlu. Tešlą supjausčiau kelių centimetrų storio juostelėmis, kuriomis apsukau apvirtus šparagus, kiekvieną atskirai.
Apsuktus tešla šparagus, juos aptepiau plaktu kiaušiniu ir apibarsčiau tarkuotu sūriu bei sezamo sėklomis.
Šparagus kepiau įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie penkiolika minučių, kol tešla gražiai išsipūtė ir iškepė.
Iškepusius tešloje šparagus aušinau ant grotelių. Taip paruošti šparagai labai skanūs tiek šilti, tiek ir visai atšalę.