Ingredientai

Česnako skiltelės 2 vnt.
Raudonoji čili paprika 1 vnt.
Kaparėliai 2 a. š.
Nedidelės šviežios cukinijos 2 vnt.
Vyšniniai pomidorai 100 g
Sausas baltas vynas (galima keisti vištienos sultiniu) 100 ml
Šaldytos midijos 200 g
Pjaustytos šviežios petražolės žiupsnelis
Tarkuotas parmezano sūris 20 g
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais (naudokite daržovių pjaustyklę). Sudėkite ant rankšluoščio ir po keletos minučių nuspauskite skystį.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir kaparėlius. Pakepkite minutėlę.

3. Tada dėkite cukinijų šiaudelius, permaišykite ir supilkite vyną (arba vištienos sultinį). Kai užvirs, dėkite per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus, šaldytas midijas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.

4. Išjunkite ugnį, patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, suberkite parmezano sūrį, pjaustytas petražoles, dėkite išvirtus spageti makaronus, viską išmaišykite ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai