Ingredientai
Spagečiai (nevirti)
300
g
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Česnakai
1
skiltelė
Čili pipirai
1
vnt.
Cukinijos
2
vnt.
Brinza
75
g
Mėtos
žiupsnelis
Porcijos: 4
Vegetariškas patiekalas.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Dideliame puode išvirkite spagečius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pusę minutės pakepkite česnaką ir aitriąją papriką, tada sudėkite šiaudeliais tarkuotą cukiniją ir dar minutę pakepkite. Nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Nukošę spagečius pasilikite stiklinę vandens, kuriame jie virė. Spagečius sudėkite į keptuvę su cukinija, ten pat suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite citrinos sultis. Apibarstykite didžiąja dalimi sutrupinto ožkos sūrio, įpilkite truputį vandens, kuriame virė spagečiai.
Įberkite į spagečius norimų prieskonių, jei trūksta – druskos, tuomet išdėliokite į keturias lėkštes, apibarstykite mėtomis, likusiu ožkos sūriu ir juodaisiais pipirais ir iš karto patiekite.
Atsiliepimai