Ingredientai

sluoksniuotos bemielės tešlos 600 g
vištienos šlaunelių mėsos be odos 500 g
nedidelių pievagrybių 150 g
poro 1 vnt.
vandens 0.5 l
sultinio kubelio 1 vnt.
balto sauso vyno 50 ml
riebios grietinėlės 50 ml
sviesto 25 g
miltų 2 v. š.
kiaušinio 1 vnt.
druskos žiupsnelis
pipirų žiupsnelis
ypač tyro alyvuogių aliejaus
Kai lauke šalta, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, virtuvėje ir šildomės karštais patiekalais. Todėl ir šis virtuvės profesionalų patiekalas pareikalaus daugiau laiko ir pastangų, bet gaminimo proceso paprastumas paskatins daugelį išbandyti naują receptą.

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco televizijos laidoje „Gardu Gardu“ iškepė vištienos, pievagrybių ir porų pyragą, puikiai tinkantį šaltiems vakarams.

Gaminimo eiga

Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.

Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltą vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.

Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.

Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai