Ingredientai

Šaldyta sluoksniuota tešla 1 kg
Svogūnai 4 vnt.
Malta mėsa 1 kg
Rozmarinai 1 šaukštelis
Čiobreliai 0.5 šaukštelio
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Fermentinis sūris 200 g
Grybai 300 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė 1.5 stiklinės
Miltai 2 šaukštai
Pomidorai 8 vnt.
Porcijos: 10
Skanus karštas apkepas nuostabiai tinka pietums arba vakarienei. Kartu su dideliu dubeniu šviežių salotų šiuo apkepu pasisotins visa šeima.

Gaminimo eiga

Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Apkepinkite svieste kartu su malta mėsa. Pagardinkite prieskoniais ir palikite ataušti.

Tuo metu sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinius, grietinę ir miltus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Supjaustykite pomidorus ketvirčiais.

Iškočiokite tešlą ir padenkite ja kepamuoju popieriumi išklotos didelės orkaitės skardos (aukštesniais kraštais) dugną bei kraštus. Tešla per juos gali kiek persisverti.

Užpilkite maltos mėsos masę ant tešlos. Sudėliokite ant viršaus grybus. Užpilkite sūrio bei grietinės maišiniu ir gražiai apdėliokite pomidorų skiltimis. Apibarstykite pomidorus trupučiu druskos ir pipirų.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25-35 minutes.

Apibarstykite pjaustytomis petražolėmis ir patiekite karštą su šviežiomis salotomis.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba