Ingredientai

Sorų kruopos 1 stiklinė
Pienas 3 stiklinės
Druska žiupsnelis
Sviestas 4 šaukšteliai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė nebūtų karstelėjusio skonio. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirkite.

Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė išbrinktų. Galima ir šiltai įvynioti puodą su koše. Patiekite su sviestu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai