Ingredientai
Juodasis šokoladas
100
g
Varškė liesa
300
g
Miltai
100
g
Sviestas
125
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Cukrus
150
g
Vanilinis cukrus
pakelis
Kepimo milteliai
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Kakava
2
šaukštai
Pienas
stiklinė
Cukrus
4
šaukštai
Sviestas
50
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Sukrėsite į dubenį varškę, sviestą, suberkite miltus, įmuškite kiaušinius. Suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius, nedidelį žiupsnelį druskos. Gerai viską išmaišykite maišytuvu. Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į vieną iš jų supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite.
Ištepkite sviestu kepimo formą aukštais kraštais. Abi mases supilkite šachmatų lentos tvarka. Varškės apkepą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
Tuo metu pasiruoškite glaistą. Sudėkite visus ingredientus į puodą ir ant silpnos ugnies maišykite, kol išsilydys sviestas. Apliekite šiuo glaistu iškepusį apkepą, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Atsiliepimai