Ingredientai

Miltai 100 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai šaukštelis
Druska žiupsnelis
Kakava 2 šaukštai
Pienas stiklinė
Cukrus 4 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Sukrėsite į dubenį varškę, sviestą, suberkite miltus, įmuškite kiaušinius. Suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius, nedidelį žiupsnelį druskos. Gerai viską išmaišykite maišytuvu. Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į vieną iš jų supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite.

Ištepkite sviestu kepimo formą aukštais kraštais. Abi mases supilkite šachmatų lentos tvarka. Varškės apkepą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.

Tuo metu pasiruoškite glaistą. Sudėkite visus ingredientus į puodą ir ant silpnos ugnies maišykite, kol išsilydys sviestas. Apliekite šiuo glaistu iškepusį apkepą, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba