Ingredientai
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išmaišykite su iki kambario temperatūros atšilusiu sviestu ir cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi. Į gautą masę suberkite miltus, viską gerai išmaišykite.
Kiaušinių baltymus su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, atsargiai sudėkite į trynių masę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, išmaišykite. Dvi 26-ies centimetrų skersmens kepimo formas ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą ir 10 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusiems torto pagrindams leiskite atvėsti.
Dabar pasigaminkite kremą. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, indą su kiaušiniais įstatykite į karšto vandens vonelę ir plakite 10 minučių. Tuomet supilkite ištirpintą šokoladą ir vanilinį cukrų. Leiskite atvėsti ir sumaišykite su iki kambario temperatūros atšildytu sviestu. Kremą išplakite iki vientisos masės.
Kiekvieną torto pagrindą išilgai perpjaukite į tris lakštus (vieną lakštą pasilikite torto puošybai). Kiekvieną lakštą ištepkite kremu, suformuokite tortą. Kremu aptepkite ir torto viršų bei kraštus. Iš cukraus ir obuolių sulčių pasigaminkite karamelę. Ja sulaistykite likusį torto lakštą– kol karamelė nesuaušo.
Tuomet lakštą supjaustykite į dešimt dalių, kuriomis papuoškite tortą. Torto kraštus papuoškite šokolado drožlėmis. Pagamintą tortą valandai palikite šaldytuve.