Ingredientai
Miltų
1 puodelis
Cukraus
4 šaukštas
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Kakavos milteliai
4 šaukštas
Juodasis šokoladas
100 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Rūgpienis
0.5 puodelis
Graikiškas jogurtas
2 šaukštas
Aliejaus
5 šaukštas
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
0.5 puodelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Juodasis šokoladas
100 g
Grietinės
100 ml
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Išplakite kiaušinį, jogurtą, rūgpienį ir aliejų.
2. Kitame dubenyje sumaišykite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, miltus, druską, kakavos miltelius.
3. Birų mišinį pamažu įmaišykite į skystą mišinį.
4. Ant galo supilkite karštą kavą ir ištirpintą šokoladą. Išmaišykite.
5. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
6. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.
7. Kai pyragas atvės, užpilkite glaistą.
8. Glaistui ištirpinkite šokoladą, supilkite grietinėlę ir užvirkite. Kai truputį pravės supilkite ant pyrago.