Gaminimo eiga

1. Pagaminkite pagrindą. Išlydykite sviestą ir šokoladą (temperatūra – žema). Kiaušinius standžiai išplakite su cukrumi. Į kiaušinių plakinį sukrėskite sviesto ir šokolado mišinį bei grietinę. Atskirame inde sumaišytus prieskonius, miltus ir kepimo miltelius įmaišykite į kiaušinių ir šokolado mišinį. Tešlą sukrėskite į 26 cm skersmens torto formą ir kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje 40–45 minutes.

2. Pagaminkite kremą. Puode pakaitinkite grietinėlę, joje išlydykite sviestą ir šokoladą. 200 ml kremo pasilikite viršutiniam sluoksniui, o likusį sumaišykite su graikiniais riešutais.

3. Atvėsusį pagrindą skersai perpjaukite į tris dalis ir aptepkite kremu su riešutais. Ant viršaus gražiai užtepkite kremą be riešutų. Laikykite tortą šaldytuve. Puoškite baltomis cukruotomis ir natūraliomis raudonomis spanguolėmis.

Skanaus!
Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai