Ingredientai

Miltai 150 g
Cukrus šaukštas
Romo esencija 1 šlakelis
Kakava 1 šaukštas
Cukrus 150 ml
Miltai 2 šaukštai
Kakava 2 šaukštai
Cukraus pudra 3 šaukštai
Želatina 1 šaukštas
Grietinėlė 1 šaukštas

Gaminimo eiga

Pirmiausiai pagaminamas pagrindas. Sviestas ištirpinamas kartu su cukrumi ir kakava. Masei kiek atvėsus įmušamas kiaušinis, viskas gerai išmaišoma. Įlašinama romo esencijos, įberiami miltai. Viskas dar kartelį gerai išmaišoma. Kuo daugiau dėsite miltų, tuo tvirtesnė bus tešla tiek ją maišant, tiek jai iškepus. Jei norite minkštesnio pagrindo, tuomet miltų dėkite mažiau, bet su tokiu pagrindu ir vargo bus daugiau.

Iškrėskite tešlą į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę ir tolygiai paskirstykite. Pašaukite į orkaitę (200 C) ir kepkite iki 10 min.

Kol pagrindas kepa, paruošiamas įdaras. Varškė ištrinama su miltais, kakava ir cukrumi (šie ingredientai prieš tai sumaišomi kartu). Atsargiai įmaišoma plakta grietinėlė. Galiausiai po vieną įmušami kiaušiniai, švelniai maišant masę.

Pagrindui baigus kepti, ant jo supilama paruošta varškės masė. Tortas vėl pašaunamas į orkaitę (180 C) ir kepamas apie 40 min (iki 1 val.). Tortą rekomenduojama palikti atvėsti orkaitėje, vėliau kambario temperatūroje ir tik vėliau šaldytuve. Jei po 40 min. kepimo tortas atrodo beveik, bet ne visai iškepęs, turėkite omenyje, kad apliktas orkaitėje, jis dar kurį laiką keps, tad papildomo kepimo gali ir nereikėti.

Putėsius rekomenduoju gaminti tik tada, kai tortas visiškai atvėsta – galima ir kitą dieną. Braškes sutrinkite (jei jos buvo šaldytos, prieš tai atitirpinkite) ir sumaišykite su 2 val.š. cukraus pudros ir grietine. Želatiną išbrinkinkite 2-3 val.š. vandens arba aš naudoju uogų skystį, likusį jas atitirpinus. Supilkite į uogas. Ant labai silpnos ugnies ir tik trumpam, kol masė taps šiek tiek skystesnė, pakaitinkite mišinį. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti (iki 15 min.).

Galiausiai į mišinį sudėkite su likusia cukraus pudra išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite. Šį mišinį reikėtų pilti ant tortinėje vis dar esančio torto ir palikti šaltai bent porai valandų. TIESA, jei norite tortą puošti braškėmis, kaip pavaizduota torte, prieš pilant putėsių masę, tortinės kraštus apdėliokite pjaustytomis braškių skiltelėmis ir tik tada pilkite putėsių masę. Tokiu būdu braškės pristings prie putėsių ir tvirtai laikysis.

Kai putėsiai jau bus sustingę, atsargiai išimkite tortą iš formos. Aš paprastai pirma peiliu gražiai apipjaustau kraštus, kad nekiltų papildomų problemų. Sviestinį popierių taip pat nuimkite nuo apačios, padėkite tortą ant grotelių ar kokio kitokio panašaus paviršiaus, kad galima būtų jį glaistyti.

Šokoladas ant labai silpnos ugnies (idealiu atveju inde ant garų) ištirpinamas, į jį supilama šilta grietinėlė, lengvai išmaišoma. Masę supilkite į konditerinį švirkštą ar bet kurį kitą prietaisą, kuriuo galėsite paišyti ant torto ir pieškite. Pradėkite nuo viršaus, o vėliau galite padailinti dar ir kraštus. Piešti galite ką tik norite ir kaip tik norite, tik nedelskite, nes šokoladas ims stingti anksčiau, nei juo papuošite, o tada jau nukentės torto estetika.

Dar kurį laiką tortą palaikykite šaltai, o tuomet padėję į gražią lėkštę, tiekite į stalą. Skanaus!
feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai