Porcijos: 4
Šis desertas užburs kiekvieną šokolado mėgėją. Receptą, kaip jį paruošti, atsiuntė skaitytoja Rugilė.

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Krakmolą ir kiaušinių trynius gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Pieną supilkite į puodą ir užvirkite. Verdantį pieną iš lėto pilkite į trynių masę ir tuo pačiu metu maišykite.

Gautą masę supilkite atgal į puodą ir kaitinkite iki grietinės tirštumo. (tačiau neperkaitinkite!)

Kremą supilkite ant šokolado gabaliukų (šokoladą galima sutarkuoti) ir gerai išmaišykite.

Su elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki blizgios masės.

Baltymus ir cukrų išplakite iki standžių putų.

Pusę plaktų baltymų sudėkite į šokoladinę masę, atsargiai išmaišykite. Po to likusius baltymus vėl sudėkite į šokoladinį kremą ir gerai išmaišykite.

Indelius, kuriuose kepsite, ištepkite sviestu ir vidų padengti nesaldžios kakavos milteliais.

Masę supilkite į paruoštus indelius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 5 iki 12 minučių (kuo indeliai mažesni, tuo trumpiau kepti).