Ingredientai
Lazdyno riešutai
200 g
Juodasis šokoladas
200 g
Sviestas
200 g
Cukraus
1 stiklinė
Kiaušiniai
4 vnt.
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
2 šaukštelis
Kukurūzų miltai
1.5 stiklinė
Porcijos: 10
Šokolado smaguriams – šokoladinis pyragas su daug riešutų.
Gaminimo eiga
Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių.
Iškloti išardomos formos dugną ir kraštus kepamuoju popieriumi.
Sumalti riešutus.
Ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje.
Išsukti sviestą ir cukrų.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Į sviestinę masę sudėti, nuolat plakant, vieną po kito kiaušinių trynius.
Įmaišyti šokoladą, kavos miltelius, riešutus ir kukurūzų miltus.
Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Jas pamažėle sudėti, švelniai maišant, į šokolado masę.
Išpilti tešlą į 24 cm skersmens išardomą formą ir kepti apie 1 valandą.
Jei pyragas ima per daug ruduoti, pridengti kepamuoju popieriumi.
Visiškai ataušinti ir nuimti formos kraštus.
Patiekti su vaniliniais ledais.