Ingredientai

Biskvitas:
Cukrus 300 g
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Soda 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Vanduo 1 stiklinė
Rauginti kopūstai (nusunkti ir susmulkinti) 100 g
Kremas:
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Pienas 0.35 stiklinės
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Raugintus kopūstus reikėtų perplauti vandeniu ir smulkiai supjaustyti peiliu.

2. Į vieną dubenį sumaišykite sausus ingredientus – kakavos miltelius, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išsijokite.

3. Plakikliu minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi. Toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Plakite kol masė pasidarys puri ir lengva. Toliau maišant tešlą svarbu nepermaišyti: plakiklį naudokite tik sviestui, kiaušiniams ir cukrui išsukti, o toliau darbuokitės plakimo šluotele ir mentele.

4. Tuomet masę reikia sumaišyti su sausais ingredientais – berkite 1/3 sausų ingredientų, tada pusę vandens, po to įmaišykite dar 1/3 sausų ingredientų, tada supilkite likusį vandenį. Galiausiai sumaišykite likusius sausus ingredientus, vanilę ir raugintus kopūstus.

5. Kepimo formą ištepkite sviestu arba įtieskite kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, pašaukite biskvito tešlą ir kepkite apie 40 min.

6. Kremui paruošti išsukite minkštą sviestą su lydytu šokoladu ir vanilės ekstraktu, dėkite cukraus ir vėl gerai išsukite. Pilkite pieną ir plakite, kol kremas taps lygus ir purus. Tepkite kremą tarp atvėsusių perpjautų biskvitų ir ant viršaus.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai