Gintarės Matusevičiūtės receptas.

Gaminimo eiga

Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės.

Paskrudintus ir nuluptus lazdyno riešutus  sumalkite virtuviniu kombainu ar kavamale iki rūpių miltų konsistencijos.

Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame karštame vandenyje ar ant mažos ugnies puodelyje.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite plaktuvu ar šluotele su ruduoju cukrumi.

Ištirpintą šokoladą su sviestu supilkite į kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite maltus lazdyno riešutus ir dar kartą viską išmaišykite.

Suplakite kiaušinių baltymus iki vidutinio standumo. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į paruoštą šokoladinę tešlą.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių karčio orkaitę 45 minutėms.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai