Ingredientai
Išmėginkite į „Michelin“ gidą šiemet įtraukto restorano „Pacai“ šefės Godos Juknaitės receptą – šokoladinį pyragą. Pavyks nuostabios tekstūros, šlapias, su traškia plutele ir tirpstantis burnoje šokoladinis pyragas. valgykite šokoladinį pyragą jam atvėsus.
Gaminimo eiga
Užsikaičiame orkaitę 160 °C.
Garų vonelėje dubenyje išsitirpiname sviestą kartu su laužytu šokoladu. Šokolado masei leiskite atvėsti.
Atskirame dubenyje išplakame atskirtus kiaušinio baltymus kartu su cukrumi. Plakame iki morengo tekstūros, kad apvertus dubenį šie nė nesujudėtų.
Į šokolado bazę įmaišome visus kiaušinio trynius. Įmaišome kakavą su žiupsniu druskos.
Išplaktus baltymus atsargiai ir švelniai įmaišome į šokolado bazę.
Supilame į skardą išdegtą sviestiniu popieriumi.
Kepame 45 minutes. Atvėsus barstome kakavos pudra. Galima skaninti braškėmis, ledais ar plakta grietinėle.
Receptu dalijasi „Rimi“