Visi įvairūs šokoladiniai desertai visada gelbėja suprastėjus nuotaikai, atsiradus norui pasilepinti ar nudžiuginti kitą, kuris myli šokoladą. Brownie pyrago istorijos pradžia kilo iš JAV ar Kanados, tai tarpinis variantas tarp torto ir sausainių, todėl receptų variantų yra labai daug. Receptas, kurį radau viena blog‘e, brownie su Guinness alumi. Anot vyrų, šis desertas vien dėl šio alaus tampa vyriškesniu.

Gaminimo eiga

Juodąjį šokoladą (galima maišyti įvairesnių rūšių juodąjį šokoladą) arba tiesiog konditerinį šokoladą ištirpinti su sviestu dubenyje virš verdančio vandens puodo. Atskirai sumaišyti biriuosius produktus: miltus, druską, kakavą.

Kiaušinius su cukrumi gerai išmaišyti (greičiausią tą atliksite su mikseriu). Kiaušinių masę įmaišyti į ištirpintą šokolado masę, įmaišyti miltų, kakavos mišinį.

Galiausiai atsargiai įpilamas kambario temperatūros (kada bus nusistovėjusi alaus puta) alus, gerai išmaišoma visa masė.

Įkaitinus orkaitę iki 180 laipsnių, supilti pyrago masę į skardą su kepimo popieriumi (pyragas turi būti neaukštas apie 5 cm.) ir kepti apie 25 minutes. Pyragas turi gautis nesausas, todėl tikrinant su mediniu pagaliuku stebėkite, kada braunis nelips, bet bus drėgnas. Kepimo pabaigoje apibarstyti desertą riešutais.
Bubblekitchen

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai