Ingredientai
Sviestas (minkštas)
350
g
Cukrus
300
g
Juodasis šokoladas
100
g
Kiaušiniai
6
vnt.
Džiovinti abrikosai
1
stiklinė
Cinamonas
1
šaukštas
Krakmolas
50
g
Miltai
350
g
Kepimo milteliai
2.5
šaukštelio
Juodasis šokoladas
200
g
Pienas
šaukštas
Džiovinti abrikosai
1
stiklinė
Šokoladinis likeris
0.5
stiklinės
Porcijos: 10
Prabangus šokoladinis keksas su džiovintais vaisiais.
Gaminimo eiga
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą.
Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 °C temperatūros orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu.
Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.
Atsiliepimai