Nuostabus šokoladinis tortas su gaiviu kremu ir apelsinais, susilaukiantis daugybės komplimentų ir prašymų "pakartoti dar".

Gaminimo eiga

1. Dideliame puode išplakame kiaušinius, cukrų, medų ir sviestą iki vienalytės masės.

2. Supilame apelsinų sultis, išmaišome.

3. Įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir gvazdikėlius.

4. Kepimo skardą patepame sviestu ir supilame paruoštą tešlą.

5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 50-60 minučių.

6. Atvėsus biskvitui, perpjauname į dvi (storesnes) arba tris (plonesnes) dalis.

7. Ruošiame kremą: išplakame grietinėlę iki standžios masės ir sumaišome su maskarponės kremu.

8. Pertepame pirmą biskvito sluoksnį apelsinų džemu ir tada tepame pusę pasiruoštos kremo masės.

9. Tuomet ant kremo uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl darome tą patį, tepame apelsinų džemą ir kremą.

10. Uždedame paskutinį biskvito sluoksnį ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms pastingti.

Šokoladinio kremo ruošimas:

1. Dideliame puode išplakame kiaušinius, cukrų, medų ir sviestą iki vienalytės masės.

2. Supilame apelsinų sultis, išmaišome.

3. Įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir gvazdikėlius.

4. Kepimo skardą patepame sviestu ir supilame paruoštą tešlą.

5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 50-60 minučių.

6. Atvėsus biskvitui, perpjauname į dvi (storesnes) arba tris (plonesnes) dalis.

7. Ruošiame kremą: išplakame grietinėlę iki standžios masės ir sumaišome su maskarponės kremu.

8. Pertepame pirmą biskvito sluoksnį apelsinų džemu ir tada tepame pusę pasiruoštos kremo masės.

9. Tuomet ant kremo uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl darome tą patį, tepame apelsinų džemą ir kremą.

10. Uždedame paskutinį biskvito sluoksnį ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms pastingti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai