Ingredientai
Juodasis šokoladas
250
g
Migdolai
100
g
Cukrus
100
g
Sviestas
100
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Vyšnių likeris
4
šaukštai
Cukruotos vyšnios
100
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir paruoškite 20 cm skersmens kepimo formą.
Virtuviniu kombainu susmulkite „Amaretto“ skonio sausainius, migdolus ir suberkite cukrų.
Į gautą masę dėkite sviestą, įmuškite kiaušinius, įpilkite du šaukštus likerio, viską gerai išmaišykite.
Supilkite ištirpintą šokoladą ir masę pamaišykite dar.
Gautą mišinį sukrėskite į kepimo formą ir kepkite 35-45 min.
Ištirpinkite šokolado likučius, sumaišykite juos su dviem šaukštais likerio, o kai masė sustings, išpjaustykite žvaigždutes pyragui papuošti.
Ant pyrago berkite cukraus pudros, dėliokite šokoladines žvaigždutes ar šokolade mirkytas vyšnias.
Atsiliepimai