Ingredientai

Juodasis šokoladas 250 g
Migdolai 100 g
Sausainiai „Amaretto“ skonio 50 g
Cukrus 100 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Vyšnių likeris 4 šaukštai
Cukruotos vyšnios 100 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir paruoškite 20 cm skersmens kepimo formą.

Virtuviniu kombainu susmulkite „Amaretto“ skonio sausainius, migdolus ir suberkite cukrų.

Į gautą masę dėkite sviestą, įmuškite kiaušinius, įpilkite du šaukštus likerio, viską gerai išmaišykite.

Supilkite ištirpintą šokoladą ir masę pamaišykite dar.

Gautą mišinį sukrėskite į kepimo formą ir kepkite 35-45 min.

Ištirpinkite šokolado likučius, sumaišykite juos su dviem šaukštais likerio, o kai masė sustings, išpjaustykite žvaigždutes pyragui papuošti.

Ant pyrago berkite cukraus pudros, dėliokite šokoladines žvaigždutes ar šokolade mirkytas vyšnias.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba

Kepti obuoliai su uogomis ir cinamonu
Lengvai paruošiamas
45 min.

Kepti obuoliai su uogomis ir cinamonu