Ingredientai

Juodasis šokoladas 200 g
Sviestas 200 g
Rudasis cukrus 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai MALSENA 200 g
VISO GRŪDO grikių miltai MALSENA 100 g
Kakava 4 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Romas šlakelis
Porcijos: 6
Šokoladiniai sausainiai, kuriems negalės atsispirti bent kiek saldėsius mėgstantis smaližius.

Gaminimo eiga

1. Sviestą ištirpinti, supilti cukrų, kiaušinį ir gerai išmaišyti.

2. Miltus sumaišyti kartu su kepimo mieteliais, į sviesto ir cukraus masę suberti kakavą, įpilti vanilės ekstraktą ir romą arba romo esenciją, viską išmaišyti.

3. Į masę po truputį suberti miltų ir kepimo miltelių mišinį, išmaišius sudėti ir gabalėliais smulkintą šokoladą, gerai išmaišyti. Tešla nebus skysta.

4. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir sukrėsti tešlą ant jos – po vieną kupiną valgomąjį šaukštą. Kad būtų lengviau dėlioti sausainius, prieš kabinant tešlą, galima šaukštą pamirkyti vandenyje.

5. Kepti karštoje 180–200 ⁰C orkaitėje apie 10–15 minučių.

6. Išimti su grotelėmis, leisti atvėsti, kol sukietės.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas