Ingredientai
Sviestas
125 g
Klevų ar kito sirupo
100 ml
Cukraus
100 g
Miltų
350 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Imbieras
2 šaukštelis
Cinamono
2 šaukštelis
Gvazdikėliai
5 vnt.
Juodasis šokoladas
200 g
Šokoladinės kakavos
1 šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C laipsnių.
Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Supilkite sirupą.
Sugrūskite gvazdikėlius grūstuvėje.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir kakavą.
Sumaišykite miltų mišinį ir sviestą į vientisą masę, paskui sudėkite tarkuotą šokoladą.
Padalinkite tešlą į 25 gabalėlius, iškočiokite gabalėlius ploniau ir išdėliokite kepimo skardoje.
Suspauskite dar plokščiau ir kepkite orkaitėje 10–14 minučių.
Skanių meduolių!