Ingredientai
Kiaušinių tryniai
3
vnt.
Kakavos milteliai
2
šaukštai
Pienas
600
ml
Grietinėlė
250
ml
Juodasis šokoladas
100
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius ir kakavos miltelius iki purios masės.
Užvirinkite pieną ir grietinėlę.
Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.
Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą.
Viską maišykite, kol šokoladas ištirps.
Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve.
Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį.
Palaikykite bent 3 val.
Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.
Atsiliepimai