Ingredientai

Kokosų miltai 60 g
Kokosų aliejus 1 v. š.
Namų gamybos migdolų pienas 200 ml
Vanduo 60 ml
Dideli kiaušiniai 4 vnt.
Ekologiškas vanilės ekstraktas 0.3 a. š.
Neskrudintos kakavos milteliai 1 v. š.
Stevija (nebūtinai) žiupsnelis
Alyvų aliejus (kepimui) 0.5 a. š.
Porcijos: 4
Šiam receptui naudojamas naminis migdolų pienas. Jo pasigaminsite 50 g migdolų pamirkę per naktį, ryte perplovę, suplakę maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošę per sietelį. Išspaudos puikiai tiks su uogomis, sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.

Gaminimo eiga

1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10–15 min. Kuo ilgiau pastovės – tuo ji bus tvirtesnė ir lengviau bus kepti blynelius.

2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą – su vanile.

3. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynelius. 1 blyneliui – 1 kupinas valg.š. tešlos.

4. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).

5. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.

Skanaus!
Tinklaraštis „Kuras kūnui“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Mini blynai pusryčiams
Lengvai paruošiamas
20 min.

Mini blynai pusryčiams

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta