Gaminimo eiga

Juodąjį šokoladą sulaužykite į gabaliukus, sviestą supjaustykite kubeliais ir viską išlydykite dubenėlyje ant karštų garų. Šiek tiek atvėsinkite.

Miltus sumaišykite su kakavos milteliais, druska ir 2 šaukštais cukraus pudros. Išplakite kiaušinius iki purios, vienalytės masės. Įpilkite pieno ir išmaišykite. Kiaušinių ir pieno plakinį iš lėto pilkite į miltų, kakavos ir cukraus pudros mišinį, nuolat maišydami. Supilkite išlydytą šokoladą su sviestu, šaukštą brendžio ir viską gerai išmaišykite. Iškepkite plonus lietinius ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.

Atšildykite šaldytas uogas. Jei uogos šviežios, jas nuplaukite ir leiskite apdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Stambias uogas supjaustykite. Jeigu norite, uogas galima apibarstyti cukraus pudra.

Gerai išplakite grietinėlę su likusia cukraus pudra. Ant kiekvieno blynelio dėkite uogų ir sulankstykite juos keturgubai. Iš konditerinio maišelio užspauskite ant blynelių plaktos grietinėlės arba patiekite ją atskirai.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Mini blynai pusryčiams
Lengvai paruošiamas
20 min.

Mini blynai pusryčiams

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais