Ingredientai
Miltai
2.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Vanduo
0.5
stiklinės
Aliejus
1
šaukštas
Bulvės
6
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Pienas
5
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite su lupenomis ir palikite atvėsti.
Miltus sumaišykite su kiaušiniu, vandeniu ir aliejumi. Gerai išminkykite. ir atidėkite į šoną.
Virtas bulves sutrinkite, užpilkite karštu pienu, įberkite prieskonių ir išmaišykite.
Svogūnus ir šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite. Supilkite į bulves ir išmaišykite.
Iš tešlos atgnybkite nedidelį gabalėlį pasukite tarp delnų ir suplokite į kiek didesnį nei delnas blyną. Į vidurį dėkite didelį šaukštą įdaro ir sulenkite pusiau. Kraštelius gerai užspauskite.
Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol iškils į paviršių.
Išgriebkite kiaurasamčiu ir patiekite su sviestu ar spirgiais.
Atsiliepimai