Ingredientai

Miltai 2.5 stiklinės
Vanduo 0.5 stiklinės
Aliejus 1 šaukštas
Bulvės 6 vnt.
Pienas 5 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis ir palikite atvėsti.

Miltus sumaišykite su kiaušiniu, vandeniu ir aliejumi. Gerai išminkykite. ir atidėkite į šoną.

Virtas bulves sutrinkite, užpilkite karštu pienu, įberkite prieskonių ir išmaišykite.

Svogūnus ir šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite. Supilkite į bulves ir išmaišykite.

Iš tešlos atgnybkite nedidelį gabalėlį pasukite tarp delnų ir suplokite į kiek didesnį nei delnas blyną. Į vidurį dėkite didelį šaukštą įdaro ir sulenkite pusiau. Kraštelius gerai užspauskite.

Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol iškils į paviršių.

Išgriebkite kiaurasamčiu ir patiekite su sviestu ar spirgiais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai