Gaminimo eiga

Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pieną truputį pašildykite ir sudėkite išleistas mieles. Į dubenį suberkite pusę miltų, supilkite pieną su mielėmis ir išmaišykite. Tešlos pamiršių apibarstykite miltais, dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite šiltai.

Po 2 valandų pakilusią tešlą išplakite, sudėkite likusius miltus, druską, su likusiu cukrumi ištrintą kiaušinį, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir užminkykite tešlą. Vėl uždenkite ir padėkite kilti.

Kai tešla pakils, puode gerai įkaitinkite aliejų ir šaukšteliu, pamirkytu riebaluose, kabinkite tešlą ir dėkite virti. Apskrudus vienai pusei, atsargiai apverskite. Išvirusias spurgas kiaurasamčiu išgriebkite ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Pabarstykite cukraus pudra ir dar šiltas patiekite, nes atšalusios nebus tokios skanios.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai