Knygos „Sezoninė virtuvė“ autorė, blogerė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojais dalinasi lengvai paruošiamais, tačiau savo skoniu stebinančias receptais.

Gaminimo eiga

Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ apsistojusi R. Ničajienė nusprendė pagaminti dūmais kvepiančius slyvų suktinukus su šonine. Lengvai pagaminamas patiekalas nepaliks abejingų ir puikiai tiks tiems, kurie nemėgsta sočių kepsnių. „Tai puikus užkandis prie vyno“, – DELFI teigė R. Ničajienė.

Gaminant keturiems asmenims, užtruksite 15 minučių. Kepimui prireiks dar 30 minučių. R. Ničajienė šviežius produktus suktinukams surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Medinius kepimo iešmelius užmerkti vandenyje pusvalandžiui.

Švarias slyvas pirmiausiai iškaulinti, įpjaunant jas iki pusės ir išimant kauliuką. Pasistenkite pjauti taip, kad slyvų neperpjautumėte pusiau ir jos išliktų vientisos.

Slyvų kauliukų vietas įdaryti pelėsinio sūrio gabalėliais.

Įdarytas slyvas apsukti plonai pjaustytais šoninės gabalėliais ir smeigti po dvi ant medinių iešmelių.

Kepsninę paruošti kepimui ant netiesioginės ugnies. Kelias saujas skiedrų (tam labiausiai tiks vaismedžių skiedros) užmerkti 10-15 min. vandenyje. Per tą laiką anglys įkaista. Ant jų užberkite išmirkusias nusausintas skiedras.

Skiedroms pradėjus smilkti, ant grotelių šalia anglių (bet ne virš jų) suguldyti suvertus slyvų suktinukus ir kepti-rūkyti juos apie 20 – 30 min.

Receptą išbandė ir į „Amberton Green Apartments“ pasisvečiuoti atvykęs A. Rimiškis su šeima. Rimiškiams suktinukai labai patiko. „Būtinai pasigaminsime jų namuose“, – tikino A. Rimiškio žmona Vaida.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai