Porcijos: 4

Jei nusibodo obuoliai, gaminkite slyvų pyragą. Drėgnas, kvapnus, jis tikrai nepaliks abejingų. Valgykite slyvų pyragą šiltą ar atvėsusį – skanus visada.

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

  • Paruoškite įdarą: riekelėmis pjaustytas slyvas sudėkite į didelį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. Suberkite 0.5 puodelio cukraus, 0.25 puodelio miltų, druską bei 0.25 arbatinio šaukštelio cinamono ir viską atsargiai išmaišykite. Iš šaldytos tešlos skardoje suformuokite pyrago pagrindą ir į jį supilkite pasigamintą slyvų įdarą.

  • Tuomet paruoškite pyrago viršų: atskirame dubenyje sumaišykite 0.5 puodelio cukraus, 0.5 puodelio miltų, 0.25 arbatinio šaukštelio cinamono. Pamažu įtrinkite šaldytą sviestą, kol viskas pavirs trupiniais. Gautus trupinius užberkite ant slyvų įdaro.

  • Pyragą įdėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras pradės burbuliuoti – apie 50–60 minučių. Jei reikia, paskutines 20 minučių kraštus uždenkite folija, kad šie nepradėtų degti.

  • Pyragui iškepus, palikite atvėsti ant grotelių. Mėgaukitės!