Ingredientai
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite gabaliukais sukapotą atšaldytą sviestą ir greitai suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį ir, syvynioję į plėvėlę, padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
Slyvas nuplaukite, supjaustykite puselėmis ir išimkite kauliukus.
Sutarkuokite ar sutrupinkite baltą duoną ir apkepinkite gerai įkaitintame svieste. Apkepintus trupinius suberkite į dubenį ir sumaišykite su 30 g cukraus, pagardinkite trupučiu muskato.
Trupiniams greitai sumaišykite miltus, cukrų, sviestą ir muskato riešutą. Nurodytus produktus trinkite tarp rankų, kol susidarys trupiniai.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Išardomą kepimo formą krupščiai ištepkite sviestu. Iš tešlos iškočiokite šiek tiek didesnį skritulį nei kepimo indas. Išklokite ja kepimo formą, palikdami 1 cm aukščio kraštelį. Tešlą tolygiai apibarstykite kepintais duonos trupiniais, o ant viršaus išdėliokite slyvų puseles. Jas apibarstykite likusiais 70 g cukraus. Galiausiai slyvas apibarstykite muskatiniais trupinėliais.
Kepkite pyragą ant viduriniosios orkaitės lentynėlės maždaug 40 min.