Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
1 pakelis
Alyvuogių aliejus
2 šaukštelis
Špinatai
2 sauja
Kiaušiniai
2 vnt.
Grūdėta varškė
100 g
Fetos sūris
100 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Tešlą atšildykite, špinatus nuplaukite, stambiai supjaustykite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Kepimo skardą išklokite popieriumi.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Špinatus patroškinkite 2 – 3 min., kad suminkštėtų. Nukaiskite, palikite pravėsti. Skystį nupilkite.
4. Išplakite 1 kiaušinį. Sudėkite varškę, sūrį, špinatus, įberkite pipirų.
5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį.
6. Tešlą supjaustykite kvadratais, ant kiekvieno uždėkite įdaro. Tešlos kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, sulenkite tešlą taip, kad gautumėte trikampėlius. Kraštus užspauskite.
7. Sudėkite pyragėlius į kepimo skardą. Aptepkite iš viršaus plaktu kiaušiniu. Kepkite 20 min.