Ingredientai

Vanilinis cukrus 1 šaukštas
Cukrus 2 šaukštai
Kreminė varškė 150 g
Biri varškė 150 g
Bemielė sluoksniuota tešla (lakštas) 1 vnt.
Cukraus milteliai (apibarstyti)
Porcijos: 8
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Atskirkite kiaušinio baltymą ir trynį. Į dubenį supilkite trynį (baltymą atidėkite į šoną), suberkite vanilinį cukrų, paprastą cukrų, dėkite varškę ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišykite. Įberkite citrinos žievelės ir išmaišykite.

2. Sluoksniuotą tešlą atšildykite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Truputį iškočiokite ir ant jos tolygiai ištepkite varškės masę.

3. Tešlą susukite į ritinėlį. Dėkite ant kepimo skardos padengtos sviestiniu popieriumi. Ir iš ritinio padarykite pasagos formą. Tešlą įkirpkite vienoje pusėje, tada kitoje pusėje ir taip per visą ritinį (žiūrėti video: https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfas-vienas-namuose-greitai-iskepamos-bandeles-su-varske-ir-burnoje-tirpstancios-surio-spurgos.d?id=86433989). Visą ritinį išskleiskite, taip sujunkite į ratą, tarsi vainiką.

4. Tešlą patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite vaniliniu cukrumi.

5. Dėkite į 195 oC temperatūros orkaitę su karšto apipūtimo funkcija. Kepkite tiek, kad tešla pakiltų ir gražiai apkeptų.

6. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus milteliais.

Sluoksniuotos tešlos ir varškės bandelių pyragas
Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Šiam pyragui galite naudoti ir mielinę tešlą.
  • Prieš kepant galite pyragą apibarstyti riešutais.
  • Galite kepti kaip pyragą arba supjaustyti ir patiekti kaip atskiras bandeles.
  • Bandeles galite paskaninti konservuotais persikais ir kitais džiovintais vaisiais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“