Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Atskirkite kiaušinio baltymą ir trynį. Į dubenį supilkite trynį (baltymą atidėkite į šoną), suberkite vanilinį cukrų, paprastą cukrų, dėkite varškę ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišykite. Įberkite citrinos žievelės ir išmaišykite.
2. Sluoksniuotą tešlą atšildykite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Truputį iškočiokite ir ant jos tolygiai ištepkite varškės masę.
3. Tešlą susukite į ritinėlį. Dėkite ant kepimo skardos padengtos sviestiniu popieriumi. Ir iš ritinio padarykite pasagos formą. Tešlą įkirpkite vienoje pusėje, tada kitoje pusėje ir taip per visą ritinį (žiūrėti video: https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfas-vienas-namuose-greitai-iskepamos-bandeles-su-varske-ir-burnoje-tirpstancios-surio-spurgos.d?id=86433989). Visą ritinį išskleiskite, taip sujunkite į ratą, tarsi vainiką.
4. Tešlą patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite vaniliniu cukrumi.
5. Dėkite į 195 oC temperatūros orkaitę su karšto apipūtimo funkcija. Kepkite tiek, kad tešla pakiltų ir gražiai apkeptų.
6. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus milteliais.
Alfo patarimai:
- Šiam pyragui galite naudoti ir mielinę tešlą.
- Prieš kepant galite pyragą apibarstyti riešutais.
- Galite kepti kaip pyragą arba supjaustyti ir patiekti kaip atskiras bandeles.
- Bandeles galite paskaninti konservuotais persikais ir kitais džiovintais vaisiais.