Tokius skylėtus blynus pagamino Sonata Stupurienė. Švedijoje gyvenanti lietuvė kaskart ruošdama maistą pagalvoja, kaip gražiau ir išradingiau jį patiekti. Šįkart sumanė iškepti skylėtus blynus.

Gaminimo eiga

  • Kiaušinius išplakti maišytuvu su cukrumi, tada įpilti šaukštą aliejaus, įberti truputį druskos.

  • Supilti pieną, verdantį vandenį, išmaišyti.

  • Suberti kepimo miltelius ir miltų dėti tiek, kad tešla būtų kaip lietiniams, tik gal kažkiek tirštesnė.

  • Tešlą supilti į buteliuką su snapeliu ir įkaitinus keptuvę sukant apskritimus formuoti skylėtus blynus.

  • Kepama tik viena blyno pusė, o kepa greitai!

  • Iškeptas blynas nuo krašto sukamas į volelį ir perkeliamas į lėkštę.