Ingredientai

Miltų 3 stiklinės
Vandens 1 stiklinė
Druskos a. š.
Neriebios grietinėlės 1 stiklinė
Šoninės 150 g
Didelis svogūnas 1 vnt.
Druskos žiupsnelis
Juodųjų pipirų pagal skonį
Porcijos: 4
Italai turi begalę rūšių itališkų makaronų, o lietuviai – skrylius. Žinoma, skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos pritaikė savam skoniui. Skrylių paruošimas atima šiek tiek laiko, tačiau vienu kartu galima pagaminti didesnę porciją ir kitą dieną pašildyti keptuvėje – tai tikra skanumėlis!

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį išplakame su 1/4 arb. š. druskos, supilame vandenį, išmaišome. Po to supilame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada supilame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.

2. Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame ~2–3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.

3. Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame ~10 min., kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Arba galima visus skrylius virti viename dideliame puode.

4. Padažas: šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname ~3 min. ant vidutinės ugnies. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname ~1 min. ant silpnos ugnies vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

5. Skrylius išgriebiame iš vandens, sudedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame.

Skanaus!

Skryliai
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Stintos su traškučiais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Stintos su traškučiais

Cepelinai su varške ir mėtomis
Reikia pasistengti
1 val.

Cepelinai su varške ir mėtomis

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas