Ingredientai

Miltai 600 g
Druska žiupsnelis
Cukrus šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir įpilkite puse stiklinės vandens. Minkant tešlą, jei reikia, įpilkite dar vandens, tačiau tešla turi gautis kieta ir nelipti prie rankų.

2. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kąsnio dydžio rombais, trikampiais arba kvadratėliais.

3. Paruoštus skrylius po vieną sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį.

4. Virkite ant mažos ugnies ir vis pamaišykite.

5. Išgriebkite, kai skryliai iškils į paviršių.

6. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki standžių putų.

7. Varškės sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su kiaušinių tryniais, šaukšteliu cukraus, išlydytu sviestu, grietine ir grietinėle.

8. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus su varškės sūrio mase.

9. Skrylius gerai sumaišykite su varškės sūrio mase ir sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą.

10. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai