Ingredientai

Bulvės 500 g
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Porcijos: 2
Šiam patiekalui itin tiks vakarykštės virtos bulvės, tačiau skaniausiai gaunasi iš bulvių, virtų su lupenomis.

Gaminimo eiga

Virtas bulves sugrūskite iki vientisos košės.

Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su aliejumi, o baltymą iki standžių putų.

Į bulves supilkite trynį su aliejumi, išplaktą baltymą ir gerai išmaišykite.

Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, druskos ir gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir gerai išminkykite.

Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kąsnio dydžio rombais. Apvoliokite miltuose.

Kepkite karštame aliejuje (jo į keptuvę pilkite negailėdami) iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mini blynai pusryčiams
Lengvai paruošiamas
20 min.

Mini blynai pusryčiams

Moliūgų blyneliai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Moliūgų blyneliai

Mieliniai bulviniai blynai
Lengvai paruošiamas
1 val. 40 min.

Mieliniai bulviniai blynai

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba