Ingredientai

Bulvės 500 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 1 šaukštas
Miltai 100 g
Parmezano sūris 50 g
Druska žiupsnelis
Porcijos: 2
Šiam patiekalui itin tiks vakarykštės virtos bulvės, tačiau skaniausiai gaunasi iš bulvių, virtų su lupenomis.

Gaminimo eiga

Virtas bulves sugrūskite iki vientisos košės.

Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su aliejumi, o baltymą iki standžių putų.

Į bulves supilkite trynį su aliejumi, išplaktą baltymą ir gerai išmaišykite.

Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, druskos ir gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir gerai išminkykite.

Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kąsnio dydžio rombais. Apvoliokite miltuose.

Kepkite karštame aliejuje (jo į keptuvę pilkite negailėdami) iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Moliūgų blyneliai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Moliūgų blyneliai

TRAŠKU ir PURU: mieliniai bulviniai blynai
Lengvai paruošiamas
1 val. 40 min.

TRAŠKU ir PURU: mieliniai bulviniai blynai

Naminiai bulviniai blynai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Naminiai bulviniai blynai