Ingredientai

Grietinė šaukštas
Lydytas sviestas 3 šaukštai
Imbieras gabaliukas
Ciberžolė šaukštelis
Kuminai 1.5 šaukštelio
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Saldaus pieno sūrį supjaustykite 1,5 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sūriui skrudinti skirtus riebalus ir apskrudinkite sūrio kubelius. Sūrį sudėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

Špinatus nuvalykite ir perplaukite keliais vandenimis, stambiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą „ghee", suberkite kmyninį kuminą, sudėkite sukapotą aštriąją papriką ir imbierą. Skrudinkite prieskonius keliolika sekundžių, tuomet suberkite ciberžolę ir saldžiosios paprikos miltelius.

Dar po kelių sekundžių sudėkite špinatus ir išmaišykite. Troškinkite špinatus kol sukris, tačiau vis dar išsaugos savo ryškiai žalią spalvą.

Suberkite kalendrą, „garam masala" ir juoduosius pipirus. Pasūdykite, sudėkite grietinę. Turinį gerai išmaišykite, ir, kai grietinė užvirs, sudėkite sūrio kubelius.

Jei špinatų padažas labai sutirštėjo, įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Troškinkite uždengę dar kelias minutes, kad sūrio kubeliai išbrinktų ir suminkštėtų.

Jei naudosite neskrudintą sūrį, patiekalą maišykite atsargiai, kad sūrio kubeliai neprarastų savo formos ir nesubyrėtų. Skaniausia patiekus kuo šviežesnį su biriai virtais ryžiais ir/arba plokščiąja indiška duona.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai