Ingredientai
Miltai
200
g
Sviestas
175
g
Cukrus
100
g
Sausos mielės
1
šaukštelis
Uogos
500
g
Cukrus
50
g
Kukurūzų miltai
1
šaukštas
Porcijos: 8
Už gardų receptą dėkojame skaitytojai Vytautei.
Gaminimo eiga
1. Prikaistuvyje išlydykite sviestą, nuėmę nuo ugnies suberkite miltus,mieles ir cukrų. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite.
2. Kai tešla nebelimpa prie prikaistuvo nuimkite jį nuo ugnies.
3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus ištempkite tešlą. Kočėlas nebūtinas , galite prispausti(švariais!) pirštais.
4. Tešla išklok kepimo formą. Prispauskite , kad ji gerai laikytųsi ant kepimo formos kraštų.
5. Dubenyje sumaišykite uogas,cukrų ir kukurūzų miltus.
6. Supilkite uogas ant tešlos.
7. Pyragą reikia kepti orkaitėje 200*C temperatūroje. Kepti reikia 20-25min. Kai tešla gražiai pagelta pyragas (pyragaičiai) paruošti!
Atsiliepimai