Ingredientai
Sviestas
4 šaukštas
Juodasis šokoladas
100 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
2 šaukštelis
Cukraus
4 šaukštas
Miltų
5 šaukštas
Kepimo milteliai
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu.
Kiaušinius išsukite su tirpia kava ir cukrumi. Sumaišykite su sviestu.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite į kiaušinių ir sviesto plakinį ir gerai išmaišykite.
Suformuokite tešlos cilindrą, įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Šaldykite bent tris valandas.
Šaltą tešlą pjaustykite pusės centimetro griežinėliais. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaukite jau atvėsusius.