Ingredientai

Makaronai „Cannelloni“ 10 vnt.
Rikotos sūris 250 g
Grietinėlė 100 ml
Druska 0.5 šaukštelio
Česnakai 3 skiltelės
Konservuoti pomidorai 400 g
Bazilikai 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Fermentinis sūris 50 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Rikotos sūrį sutrinkite su druska, išspaustais česnakais ir grietinėle.

Špinatus smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į rikotą.

Makaronų vamzdelius apvirkite tris minutes.

Palaukite, kol atvės ir įdarykite rikotos įdaru.

Sudėkite vamzdelius į sviestu pateptą kepimo formą. Įdarytus makaronus stenkitės dėti kuo glaudžiau vienas prie kito, kad neliktų tuščių kampu.

Pomidorus sutrinkite iki vientisos tyrės, pagardinkite druska, bazilikais.

Padažu užpilkite makaronų vamzdelius.

Viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepimo indą uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Foliją nuimkite ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba