Ingredientai

Miltai 250 ml
Vanduo 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Druska pagal skonį
Česnakai 3 skiltelės
Grietinėlė 3 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Pienas 150 ml
Druska žiupsnelis
Provanso žolelės 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su druska. Sviestą sukapokite ir sutrinkite tarp delnų su miltais. Įpilkite vandens ir suminkykite tešlą.

Tešlą įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Vištieną ir pievagrybius gana smulkiai supjaustykite. Suberkite į keptuvę su sviestu. įspauskite česnako, apiberkite druska, pipirais ir kepkite vis pamaišant apie 8 minutes.

Įpilkite grietinėlės ir patroškinkite dar apie 5-7 minutes. palikite atvėsti.

Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite, mocarelą smulkiai supjaustykite.

Kiaušinius išplakite su pienu ir prieskoniais. pomidorą supjaustykite griežinėliais.

Kepimo indą ištepkite sviestu ir pirštais išklokite tešla - šonus ir dugną.

Supilkite pievagrybius, išlyginkite, suberkite sūrį ir užpilkite kiaušinio plakinį. Ant viršaus sudėkite pomidoro griežinėlius.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Vaikystės spurgos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vaikystės spurgos

Troškintas karpis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Troškintas karpis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis