Ingredientai

Vanduo 100 ml
Cukrus 100 g
Sviestas 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (sėklas išimkite).

Į puodą, nesvylančiu dugnu, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir įdėkite sviestą. Kaitinkite ant lengvos ugnies kol gausis tąsi karamelė.

Sudėkite obuolių skilteles taip, kad būtų prispaustos viena prie kitos. Kaitinkite tol, kol obuoliai karamelėje ims judėti.

Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite tiek, kad uždengtų obuolius, o krašteliai juos kiek apgaubtų.

Tešla uždenkite obuolius, o kraštelius užlenkite žemyn.

Dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių.

Kiek pravėsusį puodą valandai padėkite į šaldytuvą.

Prieš išimant pyragą, puodą truputį pakaitinkite ant mažos ugnies, kad nuo dugno atšoktų karamelė.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai