Ingredientai
Gaminimo eiga
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir 40 g cukraus pudros.
Sviestą išsukite iki purumo. Suberkite likusią cukraus pudrą, gerai išsukite, sudėkite trynius ir vėl gerai išsukite.
Į sviesto ir trynių mišinį supilkite ištirpintą (palaukite kol šiek tiek pravės, nepilkite karšto) šokoladą ir gerai išmaišykite.
Maišant suberkite miltus ir įmaišykite išplaktus baltymus.
Tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite apie 35-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.
Paruoškite glajų: šokoladą ištirpinkite su sviestu ir išmaišykite su grietinėle ir cukrumi. 5 minutes pavirkite ir kiek atvėsinkite.
Vieną biskvito paplotį pertepkite abrikosų džemu ir užliekite glajumi, uždenkite antru papločiu ir gausiai apliekite likusiu glajumi.
Tortą valandai pastatykite šaltai, kad sustingtų.