Gaminimo eiga

Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir 40 g cukraus pudros.

Sviestą išsukite iki purumo. Suberkite likusią cukraus pudrą, gerai išsukite, sudėkite trynius ir vėl gerai išsukite.

Į sviesto ir trynių mišinį supilkite ištirpintą (palaukite kol šiek tiek pravės, nepilkite karšto) šokoladą ir gerai išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir įmaišykite išplaktus baltymus.

Tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite apie 35-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.

Paruoškite glajų: šokoladą ištirpinkite su sviestu ir išmaišykite su grietinėle ir cukrumi. 5 minutes pavirkite ir kiek atvėsinkite.

Vieną biskvito paplotį pertepkite abrikosų džemu ir užliekite glajumi, uždenkite antru papločiu ir gausiai apliekite likusiu glajumi.

Tortą valandai pastatykite šaltai, kad sustingtų.