Gaminimo eiga

Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir 40 g cukraus pudros.

Sviestą išsukite iki purumo. Suberkite likusią cukraus pudrą, gerai išsukite, sudėkite trynius ir vėl gerai išsukite.

Į sviesto ir trynių mišinį supilkite ištirpintą (palaukite kol šiek tiek pravės, nepilkite karšto) šokoladą ir gerai išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir įmaišykite išplaktus baltymus.

Tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite apie 35-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.

Paruoškite glajų: šokoladą ištirpinkite su sviestu ir išmaišykite su grietinėle ir cukrumi. 5 minutes pavirkite ir kiek atvėsinkite.

Vieną biskvito paplotį pertepkite abrikosų džemu ir užliekite glajumi, uždenkite antru papločiu ir gausiai apliekite likusiu glajumi.

Tortą valandai pastatykite šaltai, kad sustingtų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai