Ingredientai
Silkių filė
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Burokėliai (marinuoti)
1 vnt.
Citrinų sultys
0.5 vnt.
Grietinės
1 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Morkas suvyniokite į foliją ir iškepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Burokėlį supjaustykite labai plonomis riekelėmis, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi. Išdėliokite ant kepimo popieriaus. Burokėlių riekeles ir kepkite 80 laipsnių karštyje, kol šie taps traškūs.
2. Morkas atvėsinkite, nulupkite sutrinkite trintuve (blenderiu) su citrinos sultimis, šaukštu grietinės, druska, pipirais.
Silkę supjaustykite juostelėmis, išdėliokite ant morkų tyrės ir papuoškite džiovintais burokėliais.